Асоціація 
українських германістів

31 липня – 4 серпня 2017 року у мальовничому та гостинному швейцарському місті Фрібур під гаслом «Будувати мости – об’єднувати німецькою мовою: Люди – Життєві світи – Культури» відбулася XVI Міжнародна конференція вчителів німецької мови.

Ця конференція проходить кожних чотири роки та вважається найбільшим форумом вчителів німецької мови у світі. Цьогоріч у міжнародному діалозі про актуальний стан, перспективи та виклики, які постають перед німецькою мовою як першою та другою іноземною, взяли участь понад 1700 учасників із цілого світу.

Актуальні тенденції навчання німецької мови як першої та другої іноземної мови в Україні у своїх доповідях висвітлили наші колеги, члени Асоціації українських германістів з Києва, Львова, Маріуполя, Харкова, Херсона, Чернівців та інших українських міст. Президент Асоціації українських германістів проф. А. Паславська в рамках конференції взяла участь у загальних зборах представників національних спілок вчителів німецької мови та очолила секцію з граматики.

Різнопланова фахова та культурна програма, авторитетні доповідачі, креативні та інноваційні ідеї для навчання німецької мови, цікаві та пізнавальні дискусії, презентація нових навчальних матеріалів – саме такою запам’ятається Міжнародна конференція вчителів німецької мови 2017.

За результатами конференції учасники шляхом голосування ухвалили резолюцію, мета якої – у зміцнення та подальшому розвитку німецької мови. Із текстом резолюції можна ознайомитися за цим посиланням: https://www.idt-2017.ch/docs/resolution/Freiburger_Resolution_IDT_2017.pdf

UDGV UDGV UDGV UDGV UDGV UDGV UDGV